Gastronomia

Bobby Burger

Spółka Bobby Burger jest pomysłodawcą i właścicielem restauracji, w których

dominującym elementem menu są burgery. Działalność rozpoczęto w 2012 roku
od prowadzenia mobilnego food trucka. Na koniec 2014 roku sieć liczyła już 18 placówek
na terenie całego kraju, w takich miastach jak Warszawa, Kraków, Gdańsk czy Bydgoszcz.
Obecnie pracujemy nad otwarciem kolejnych 5 restauracji. Do końca 2018 roku planujemy
otworzyć 100 lokali w 31 największych miastach w Polsce. Otwierając lokale stacjonarne,
nie zrezygnowaliśmy z mobilnych food trucków, które świetnie spełniają funkcję marketingową,
promując markę Bobby Burger na terenie całej Polski. Jesteśmy obecni na
festiwalach muzycznych, zlotach food trucków, rajdach samochodowych i wielu innych
wydarzeniach ogólnopolskich. W ubiegłym roku nasza rodzina na kółkach powiększyła
się o największy w Polsce samochód gastronomiczny, który z dumą prezentowaliśmy na
naszych urodzinach w maju 2014 roku
Dumą i chlubą w menu Bobby’ego są wysokiej jakości
burgery. Nasi klienci mogą wybrać coś dla
siebie z naszych propozycji urozmaicając je według
własnych upodobań – od wyboru pieczywa,
rodzaju oraz ilości mięsa czy sera i dodatków aż
po sos. W naszej ofercie dostępne są również zestawy,
na które składają się wybrana kanapka
plus frytki, chrupiące krążki cebulowe lub pa-
łeczki serowe. Ponadto na kartach naszego menu
znaleźć można pozycje śniadaniowe, sezonowe
burgery miesiąca i ofertę dla wegetarian oraz
bezglutenowców.
Główną grupą klientów Bobby Burgera są młodzi ludzie, którzy oczekują smacznego
posiłku o dobrej jakości, ale w przystępnej cenie. Dodatkowo dostają oni od nas możliwość
zjedzenia w atrakcyjnych i tętniących życiem miejscach, położonych w dogodnych
lokalizacjach, otwartych w sezonie do późnych godzin nocnych. Stanowimy przy tym
alternatywę dla kebabów i hot dogów ze stacji benzynowych.

Sukces dotychczasowo istniejących placówek i rozwój sieci na terenie Warszawy oraz
kolejnych miast na mapie Polski dał nam podstawy do stworzenia prężnie rozwijającego
się systemu franczyzowego i przekazania innym naszej praktycznej wiedzy i doświadczeń.
Firma jest pierwszym na rynku konceptem gastronomicznym typu street food, który
ewoluował i daje teraz możliwość otwarcia stacjonarnej placówki na zasadach franczyzy.
Jesteśmy pionierami w tym rozrastającym się segmencie rynku gastronomicznego,
którego podstawą są bary serwujące wysokiej jakości burgery ze stuprocentowej wołowiny.
Poszukujemy chętnych do współpracy franczyzobiorców, zwłaszcza spoza Warszawy,
którzy razem z nami chcieliby rozwinąć swój własny biznes w systemie franczyzowym.
Franczyza jest sposobem na zbudowanie nowoczesnej sieci sprzedaży z udziałem
zewnętrznych przedsiębiorców, ale z zachowaniem poszanowania ich odrębności
i indywidualności
Idea naszego systemu polega na wzajemnym podziale praw i obowiązków. Franczyzobiorca
otrzymuje od Bobby Burgera pakiet franczyzowy, w skład którego wchodzą
szkolenia, Podręcznik Operacyjny Sieci Bobby Burger, aranżacja wnętrza lokalu oraz
licencja na system sprzedażowy z bazą Bobby Burgera wraz z serwisem. W zamian
za przekazanie pakietu franczyzobiorca zobowiązuje się do przestrzegania zasad prowadzenia
biznesu według wskazanej koncepcji oraz uiszczenia opłat franczyzowych:
jednorazowej opłaty licencyjnej oraz comiesięcznej opłaty bieżącej.

Jednostki własne

Bobby Burger, ul. Żurawia 32/34, 00-515 Warszawa
Bobby Burger, ul. Nowy Świat 28, 00-373 Warszawa
Bobby Burger, al. T. Hopfera 9, 00-459 Warszawa
Bobby Burger,ul. Rembielińska 20, 03-200 Warszawa

Jednostki franczyzowe

Bobby Burger, ul. Indiry Gandhi 19, 02-776 Warszawa
Bobby Burger, ul. Kabacki Dukt 18, 02-798 Warszawa.
Bobby Burger, ul. Grójecka 34, 02-308 Warszawa
Bobby Burger, ul. Grochowska 210/212, 04-357 Warszawa
Bobby Burger, ul. Emilii Plater 47, 00-118 Warszawa
Bobby Burger, ul.Kasprzaka 24, 02-211 Warszawa
Burger Burger, ul. Mickiewicza 27, 01-562 Warszawa
Bobby Burger, ul. Koszykowa 67, 00-667 Warszawa
Bobby Burger, ul. Puławska 186, 02-670 Warszawa
Bobby Burger, ul. Zwycięzców 17, 03-936 Warszawa
Bobby Burger, ul. Stawki 8, 00-193 Warszawa
Bobby Burger, ul. Ząbkowska 7, 03-736 Warszawa

 

bobbymiesiaca

 

Myśląc o współpracy franczyzowej, chcielibyśmy wspólnymi siłami:

  • odpowiedzieć na popyt rosnącego rynku gastronomicznego, a w szczególności
    segmentu street foodu;
  • rozbudować sieć Bobby Burger na skalę ogólnopolską;
  • optymalnie umocnić pozycję rynkową naszej marki;
  • stworzyć system oparty na wzajemnym wsparciu i jednolitych standardach
    działania

Jakie są zalety przystąpienia do systemu franczyzowego?

  • zmniejszenie ryzyka finansowego związanego z rozpoczęciem działalności;
  • oszczędność czasu potrzebnego na zorganizowanie i rozruch przedsiębiorstwa;
  • uniknięcie kosztownych pomyłek wynikających z niedostatecznej wiedzy na temat
    działalności gastronomicznej;
  • brak wymogu posiadania doświadczenia związanego z branżą.

Co możecie zyskać przystępując do sieci bobby’ego?

  • przepis na sukces;
  • franczyzobiorca może liczyć na niższe ceny zakupu towarów poprzez przystąpienie
    do zorganizowanej przez franczyzodawcę grupy zakupowej;
  • franczyzobiorca obejmowany jest działaniami marketingowymi prowadzonymi
    przez franczyzodawcę na skalę ogólnokrajową;
  • otrzymacie prawo wyłączności terytorialnej, a tym samym gwarancji, że na określonym
    obszarze nie powstanie inna restauracja Bobby Burger;
    – zapewniamy stabilną współpracę – umowa zawierana jest na okres 5 lat.

Jakich ludzi poszukujemy do współpracy?

  • ambitnych, przedsiębiorczych, dynamicznych;
  • posiadających określony kapitał do zainwestowania;
  • posiadających lub będących w stanie pozyskać lokal odpowiedni pod działalność
    gastronomiczną;
  • gotowych poddać się szeregowi szkoleń;
  • akceptujących audyt franczyzodawcy oraz jego kontrolującą rolę;
  • nastawionych na sukces!

Warunki współpracy

  • lokalizacja: lokal o powierzchni od 90 m2 – 160 m2 przy głównych ulicach, w miejscach
    o dużym ruchu pieszych, w miastach powyżej 100.000 mieszkańców;
  • koszt otwarcia lokalu: od 200,000 złotych brutto*;
  • czas realizacji remontu od momentu podpisania umowy: 3 miesiące.
  • opłata wstępna: 19.950 złotych netto (projekt aranżacji lokalu, system informatyczny,
    172 h szkoleń, pełne wsparcie podczas otwarcia i pierwszych miesięcy działania lokalu);
  • opłata bieżąca: 8% obrotu netto;
  • czas zwrotu z inwestycji: 12-24 miesięcy;
  • próg rentowności: 3 miesiące.
  • Kwota inwestycji zawiera m.in. instalację wentylacji, wyposażenie kuchni i baru,
    adaptację lokalu do wymagań sieci, zakup sprzętu elektronicznego od Franczyzodawcy,
    a także wyposażenie sali konsumpcyjnej

Wsparcie, jakie zapewniamy franczyzobiorcom

Podejmując współpracę z Bobby Burgerem, nawet niedoświadczony przedsiębiorca ma
szansę z powodzeniem prowadzić restaurację. A to wszystko dzięki naszemu wszechstronnemu
wsparciu:
• Pomożemy franczyzobiorcy stworzyć model finansowy oraz symulację przychodów
opracowaną na podstawie realnych cen i kosztów obowiązujących w mieście franczyzobiorcy,
porównując je do własnych wyników placówek Bobby Burgera.
• Wskażemy jak prawidłowo zarządzać lokalem gastronomicznym. Po podpisaniu
umowy przekazujemy naszym franczyzobiorcom Podręcznik Operacyjny, który zawiera
wszelkie informacje dotyczące prowadzenia restauracji Bobby Burger.
• Przeprowadzimy szereg szkoleń dla franczyzobiorców i ich pracowników. Będą one
realizowane przed otwarciem placówki oraz w trakcie jej działalności w celu urzeczywistnienia
jednolitych standardów sieci.
• Dla utrzymania jednolitych standardów sieci, franczyzodawca odpowiada również
za przygotowanie kampanii marketingowych sieci Bobby Burger na skalę ogólnokrajową
oraz przygotowuje materiały reklamowe dla całej sieci. Takie rozwiązanie
pozwala na utrzymanie promocji sieci na jednakowo wysokim poziomie we wszystkich
lokalach Bobby Burger w Polsce. Franczyzodawca przekazuje franczyzobiorcy
projekty graficzne i materiały marketingowe oraz umożliwia działanie franczyzobiorcy
w ramach marketingu lokalnego.
• Franczyzobiorca nie musi martwić się o wybór i pozyskiwanie najlepszych dostawców
kluczowych produktów. Franczyzobiorca organizuje i przekazuje kontakt do
sprawdzonych kontrahentów, dbając przy tym o atrakcyjne warunki finansowe i jakość
produktów.

Kontakt

Stworzyliśmy ofertę współpracy franczyzowej w Bobby Burgerze z myślą o zadowoleniu
i korzyściach obu stron. Franczyzobiorcy korzystają z przekazywanej im wiedzy i sukcesu
dobrze prosperujących lokali. Z kolei my, dzięki naszym franczyzobiorcom, możemy
umacniać pozycję marki i rozwijać sieć.
Jeśli chcesz oferować klientom wysokiej jakości burgery, dawać ludziom radość, a przy
tym zarabiać, skontaktuj się z nami i zapoznaj szczegółowo z ofertą:
franczyza@bobbyburger.pl
Odpowiemy na wszystkie zgłoszenia.

Kontakt
Bobby Burger Sp. z o.o. Żegiestowska 27; 02-924 Warszawa franczyza@bobbyburger.pl

Źródło: Bobby Burger

Be Sociable, Share!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *